CUPPING – Behandlingen ALLE får, men hvad ER Cupping?

ALTARTIKLERSKØNHEDSUNDHED

Written by:

Views: 27639

Der er været meget hype om cupping i medierne på det seneste. Mange sportsstjerner er blevet spottet med cupping-mærker under OL i Rio, og musik- og filmstjerner viser de karakteristiske mærker frem, både på den røde løber og på de sociale medier. Men hvorfor søger atleterne, filmstjernerne,  modellerne og popikonerne alle den samme behandlingsform?

gettyimages-587347978

Michael Phelps under OL i Rio de Janeiro i 2016

Her besvarer jeg de oftest stillede spørgsmål om cupping:

Hvad er cupping?

skaermbillede-2016-12-02-kl-13-23-45

Justin Bieber viser sine cuppingmærker på de sociale medier

Cupping er en mange tusind år gammel asiatisk behandlingsform, hvor en hul genstand sættes på huden og skaber et undertryk på særlige punkter. Der findes en lang række behandlingsmetoder, heriblandt cupping-massage, hvor sugekopper køres i bevægelse henover huden, stationær cupping, hvor sugekopperne sættes fast på huden og giver de berømte mærker, flash cupping, hvor sugekopperne sættes og fjernes hurtigt igen – dette gentages mange gange. I nogle dele af verden findes sågar wet cupping eller blood cupping, hvor der blod trækkes ud i sugekopperne -Denne metode er dog forbudt i Danmark.

Der bruges forskellige metoder til at skabe undertryk i sugekopperne. Oprindelig brugte man ild til at skabe undertrykket, hvilket stadigvæk bruges på nogle klinikker. Til stationær cupping bruges typisk manuelle “pumpepistoler” som fjerner luften fra sugekoppen. Moderne cupping foregår ved at en elektrisk pumpe laver et konstant undertryk, som kan bruges både til cuppingmassage og til stationær cupping. Moderne cupping gør det muligt at lave interval-cupping og desuden kan trykket bedre styres når der bruges el-pumpe.

Hvad bruger man cupping til?

Cupping bruges til en lang række problemer og lidelser. Man bruger det oftest til at rense bindevævet for affaldsstoffer. Når affaldsstoffer og syre er bundet til vævet giver det stagnationer, som kan lede til smerter og ubalancer.

Hvilke symptomer kan cupping have en gavnlig effekt på?

Appelsinhud / Cellulite

Bulet og knoldet hud på underben, lår, baller

Væskeophobninger

Hævelser

Tunge ben

Menstruationsproblemer & smerter

Oppustet mave & ondt i maven

Forstoppelse

Løs afføring

Hudproblemer

Stivhed i kroppen

Hovedpine

Migræne

Svimmelhed

Træthed

Slidgigt

Smerter i f.eks skulder, lænd, knæ

Cupping kan bruges kosmetisk, hvad enten det er et farveløst og mat ansigt der mangler kulør eller har fået fine linjer og rynker, eller om det er appelsinhud og buler på lår og baller. Cupping giver smuk og blød hud, da det, udover at rense bindevævet, skaber en utrolig cirkulation og tilfører ilt og næring til hud, muskler og bindevæv. Behandlingen har vundet legendarisk status i forhold til at slippe af med det genstridige cellulite – appensinhud.

2-1024x806

Kosmetisk cupping bruges til at fjerne cellulite og holde huden smuk på baller og lår

Man har indenfor de seneste år opdaget at sportsudøvere kan forbedre deres præstation og styrke via cupping. Styrken øges med det samme efter behandlingen og tests viser at, resultaterne forbedres fra ca. 20 til 100 %. Behandlingen holder ca en uge og musklernes restitutionstid forkortes. Denne form for cupping kaldes Musclecup®-behandling, og er det seneste nye indenfor “naturlig doping”  fordi det fremmer og forbedrer professionelle sportsfolks resultater. Behandlingen udføres af cupping terapeuter som er uddannet i Musclecupping®metoden.

cupping-in-europe

Europæisk cuppingsæt fra det 19. Århundrede

Er cupping ikke noget man bruger i Kina? 

Cupping er blevet brugt igennem flere tusinder af år, ikke kun i Kina, men i store dele af verden, både i Mellemøsten, Asien og i Europa. Selv i Danmark brugte man cupping på hospitalerne. I takt med at den vestlige medicin vandt sit indpas i det danske hospitalsvæsen, gik man bort fra at bruge cupping på de danske hospitaler. Cupping er senere kommet stærkt igen i forbindelse med den øgede interesse for Asiatisk medicin, yoga og akupunktur, der er opstået i Vesten siden 1950erne.

Hvorfor får jeg mærker?

Når der er affaldstoffer i bindevævet, stagnerer blodet og bliver mørkt, uiltet og tæt. Når så det bliver trukket til overfladen vha sugekopperne, kommer det mørke blod til overfladen og giver mærker. Mærkerne er derfor en indikator for hvor slem din stagnationstilstand er. Hvis du er sund i det bindevæv der arbejdes med, vil du blot blive let lyserød og rødmen vil forsvinde igen efter kort tid, er du derimod alvorligt stagneret, kan du få mærker der er lilla eller sorte.

skaermbillede-2016-12-04-kl-21-33-21

Oversigt over forskellige farver og tilstande efter cupping. Fra venstre: Sund Blodcirkulation, Moderat Stagnation, Alvorlig Stagnation, Toxiner, Blod og Qi Underskud


Hvor længe holder mærkerne?

Mærkerne holder som regel kun et par dage, men hvis de er kraftige efter en alvorlig stagnation, kan der gå flere uger inden de forsvinder helt. Mærkerne er dog ganske ufarlige, og vil altid forsvinde over tid.

skaermbillede-2016-12-02-kl-14-17-24

Sugekop til hjemmebehandling fra SARD 169kr

Man kan jo købe små manuelle sugekopper til hjemmebrug. Kan jeg ikke bare behandle mig selv, i stedet for at komme til behandlinger professionelt? 

Det er vigtigt at finde en dygtig cupping-terapeut, der kender kroppens anatomi og som kan vejlede dig i hvordan du bruger sugekopperne. En professionel cupping-behandling arbejder dybt i kroppen, derfor er det vigtigt at behandlingen udføres rigtigt, da det er en kraftig behandling. Det er klart anbefalelsesværdigt at købe en sugekop til let hjemmebrug, til at booste imellem dine professionelle behandlinger, men kun hvis du har fået den rette vejledning. F.eks skal du lære hvilken vej du trækker sugekopperne, så du ikke kommer til at gå imod veneklapperne.

Hvor kan jeg få cuppingbehandling?

Du kan få din næste cupping behandling her hos Nui på Strøget. Ring 27125101 hvis du har spørgsmål, eller book din tid online HER

dsc09953

Cupping behandling hos Nui Cph

Hvordan foregår behandingen?

skaermbillede-2016-12-02-kl-13-22-26

Justin Bieber under en af sine mange cuppingbehandlinger i 2016

Først taler vi om hvilken effekt du ønsker at opnå. Så foregår behandlingen ved at man afklæder sig på i de områder hvor sugekopperne sættes og lægger sig på en briks. Huden påsmøres olie, hvorefter sugekopperne placeres. Hvilken type cupping der bruges afhænger af den enkeltes ubalance. Her på klinikken bruges primært moderne cupping.

Gør det ondt?

Som udgangspunkt er cupping en smertefri behandling. Desværre kan det opleves som smertefuldt når der er syre og affaldsstoffer ophobet i vævet. Det gode er, at det gradvist bliver mere smertefrit for hver behandling.

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Det kommer helt an på hvad du skal behandles for. Som hovedregel kan du regne med at jo dybere dit problem ligger og alt afhængigt af hvor gammelt problemet er, des længere tid tager det at behandle.

Hvem kan ikke få behandling?

Gravide

Blødere

Cancerpatienter

Ved diskusprolaps

Ved meniskskade

 Hvis du ammer, anbefaler jeg at du venter med at få cupping til barnet er over seks måneder.

Man må konkludere at cupping er en behandling der er kommet for at blive. Ellers var vi ikke fortsat med at bruge behandlingen efter flere tusinde år.

Du kan læse mere om cupping på cuppingkøbenhavn.dk

Book tid her

One Response to " CUPPING – Behandlingen ALLE får, men hvad ER Cupping? "

  1. […] også mit indlæg om Cupping som afgifter og renser bindevævet for […]

Skriv et svar