AKUPUNKTUR

Jeg er RAB registreret akupunktør og medlem af Praktiserende Akupunktører. Det er din garanti for professionel behandling. Hvis du er medlem af sygesikringen Danmark, kan du få tilskud til dine akupunkturbehandlinger. Hvis du har en anden sundhedsforsikring, så hør dem ad, de fleste sundhedsforsikringer giver tilskud til akupunktur.

KLASSISK AKUPUNKTUR

Akupunktur er en holistisk behandlingsform, der er flere tusinder år gammel. Behandlingen er udbredt i store dele af verden, særligt i Asien, hvor man på mange hospitaler behandler med akupunktur og kinesisk urtemedicin, sideløbende med vestlig medicin. Også i Danmark er akupunktur en anerkendt behandlingsform, som bla udføres af mange læger, jordemødre og sygeplejersker og er godkendt af sundhedsvæsnet.

Når der opstår blokering af kroppens energibaner, bedre kendt som meridianer, stagnerer energi, hvilket kan give problemer både af fysisk, og psykisk karakter. Dette kan bl.a forårsage smerte, lede til hormonelle sygdomme, søvnproblemer etc. Ved hjælp af akupunktur stimuleres energibanernes naturlige flow, stagnationer løsnes og kroppen kommer i balance.

Akupunktur er utrolig effektivt som smertebehandling, og mange patienter oplever at nedtrappe og endda helt stoppe med deres medicin, til fordel for akupunkturen, som ikke giver bivirkninger. Det samme gælder når det kommer til medicin mod allergi, angst, depression, stress etc.

Her er en kort liste over de problemer akupunktur – blandt meget andet – kan afhjælpe:

Kroniske smerte

Allergi

Graviditetsgener

Efterfødselsproblemer

Ammeproblemer -ikke nok mælk

Fertilitetsproblemer

PMS

Menstruationssmerter

Hovedpine

Depression

Stress

Fordøjelsesproblemer

Kæbespændinger

Akupunktur er desuden effektivt som redskab til rygestop og vægttab

ELEKTRO AKUPUNKTUR

Elektro akupunktur foregår ved at der tilsættes strøm til akupunkturnålene. Det lyder måske voldsomt, men det er ganske behageligt og styrken reguleres, så den passer til dig – det gør ikke ondt. Elektro akupunktur er effektivt til smertebehandling, og til at nedbryde fedtvæv.

img_7727

ØREAKUPUNKTUR

Med øreakupunktur behandles i ørets reflekszoner. Øreakupuntkur er en effektiv behandling som arbejder dybt og som kan bruges alene eller i kombination med klassisk akupunktur eller andre behandlingsformer. Da nålene sidder i flere dage, er der en længerevarende påvirkning, samtidig med at der vil mærkes en øjeblikkelig lindring.

Til øreakupunktur bruges semipermanente nåle, som isættes ved hjælp af indføringshylster. Nålene falder selv ud og dette sker som regel indenfor en uge. Sidder nålene i længere tid, er det ikke farligt.

AKUPUNKTUR TIL BØRN

Akupunktur kan bruges til børn såvel som voksne. De nåle der bruges til børn, er hårfine, sterile engangsnåle, væsentlig tyndere end almindelige akupunkturnåle, og sættes ved hjælp af indførselshylster for et smertefrit indstik. Er barnet bange for nåle, kan der behandles ved hjælp af akupressur og små magnetplastre – altså ganske nålefrit. Det lader sig gøre, fordi børn typisk reagerer væsentlig hurtigere på behandlingen end voknse, derfor er behandlingen også kortere. Læs også om Ansigts Refleksterapi som er zoneterapi i ansigtet.

Hyppigt behandlede lidelser hos børn:

Allergi

Nattevæderi

Hyppige forkølelser

Øreproblemer

Du kan læse mere om akupunktur til børn her

KOSMETISK AKUPUNKTUR

Kosmetisk akupunktur er et effektivt alternativ til tidens kemi og kirurgi, der ofte har bivirkninger og giver et “dødt” udtryk. Det er en ældgammel behandlingsform, som har været brugt helt tilbage til Song Dynastiet (960 – 1279 e.Kr.) i det gamle Kina. Behandlingen er meget populær i Hollywood, hvor den bruges af stjerner som Sandra Bullock, Madonna, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Sean Connery og mange andre.

Fordele ved kosmetisk ansigtsakupunktur:

–  Øger dannelsen af kollagen og elastin

– Skaber en naturlig, sund og levende hud

– Forbedrer muskel tonus og strammer huden op

– Giver ansigtet glød og øjnene klarhed

– Mindsker arvæv, rynker og furer

– Forbedrer indskunkne områder

– Tætner porrer i huden

– Mindsker og forbygger dobbelthager

– Løfter øjenlåg og hængende mundvige

– Letter hævelser og poser under øjnene

– Fremmer smuk ansigtskulør

– Reducerer stresstegn

– Modvirker et ‘nedadgående’ ansigt

– Afhjælper kæbespændinger og hovedpine

 

Hvordan og hvorfor virker kosmetisk akupunktur?

skaermbillede-2016-09-14-kl-21-44-45

Hvor nålene sættes, frigives energi og endorfiner. Det sætter gang i blodcirkulation og stimulerer til produktion af nye celler. Når man penetrerer huden med hårtynde nåle, stimulerer man til produktion af kollagen og elastin. Kollagen gør vores hud modstandsdygtig og stærk. Elastin sørger for at holde huden ungdommelig, elastisk og smidig. Når vi bliver ældre nedsættes produktionen af disse to proteiner, hvilket gør at huden bliver slap, rynket, tør og mat. Nålene sættes i punkter som har forbindelse til de forskellige organer, via de energetiske meridianbaner. Når blod og qi flyder mere effektivt bliver cirkulationen forbedret, hvilket hjælper med at forynge og give vitalitet, ikke alene til ansigtet, men til hele kroppen.

 

Til behandlingerne bruges en række af forskellige teknikker.

Her kan arbejdes direkte i motor-punkterne, hvilket vækker underspændte muskler til “livs” og giver dem fornyet tonus, hvilket former og løfter. Hvis muskulaturen omvendt er spændt og fastlåst – tænk f.eks udspilede næsebor, “11-tal” mellem brynene, overspændt kæbemuskulatur o.a, hjælper akupunktur til at afstresse og afslappe muskulaturen, for et mildere og blødere udseende. Her kan også arbejdes subkutant med ganske små intradermale nåle, direkte i linierne, for at løfte nedbundne rynker. På samme måde kan man løsne og mindske arvæv. Hvilken teknik der benyttes, og hvilke nåle jeg vælger kommer helt an på hvordan du ser ud og hvad vi skal arbejde med lige præcis i dit ansigt. Vi er alle er forskellige, så ingen behandlinger vil være ens.

 

Hvad gør jeg hvis jeg er bange for nåle?

Akupunktur er en smertefri og behagelig behandling. Nogle nåle vil man mærke som et lille prik, andre vil man slet ikke mærke.

Til behandlingerne bruges engangsnåle af meget høj kvalitet, som er individuelt pakket, silikonebelagt og med indføringshylster for smertefri nåleindstik. Nålene er hårfine og kigger man på dem i et mikroskop, er de ikke skarpe, men runde i spidsen, så de ikke ‘skærer’ sig igennem huden, men blot ‘skubber’ sig igennem. Hvis du virkelig er meget angst tilbyder jeg andre behandlinger der uden nåle, læs i topmenuen om Japansk Lifting, A.L.T. eller AnsigtsZoneterapi.

 

Hvorfor ikke bare blive behandlet med Botox eller kirurgi?

Når man lader sig indsprøjte eller operere, gør man ansigtet mindre levende. Der sker en fastlåsning af ansigtet, som fjerner bevægelse og derved nogle udtryk helt. Den type behandlinger har et resultat som faktisk er stik modsat af hvad akupunkturen gør. Akupunktur gør ansigtet mere levende. Øger blodcirkulationen og giver kulør og klare øjne. Desuden er der ingen risiko, ingen negative bivirkninger. Der er ikke brug for restitutionstid, eller medicin. Og så bliver du ved med at ligne dig selv.

 

Hvem kan behandles med kosmetisk akupunktur?

Kosmetisk akupunktur er både for unge og ældre. Det er aldrig for sent at få behandlinger og man vil altid, uanset alder, kunne se en forbedring i ansigtet. Jeg bliver ofte spurgt om man kun kan få kosmetisk akupunktur, hvis man allerede har rynker. Da kosmetisk akupunktur forebygger rynker og holder ansigtet “levende” er det en god ide at starte tidligt med at få behandlinger.

Hvis du har fået Botox, kemisk peeling eller laser, skal der være gået seks måneder. Hvis du vil bestille tid til klassisk akupunktur, kan du gøre det her.

*Bemærk: Selvom jeg som certificeret akupunktør kender ansigtets anatomi og ved hvor vener og arterier ligger, forløber de alligevel forskelligt fra person til person og det er forskelligt hvor yderligt de ligger, så der er altid en lille risiko for blødning. Det er sjældent at det sker, og der er kun tale om måske en dråbe blod, men det kan give blå mærker. Skulle du være uheldig og få et mærke, så er det ganske ufarligt, og farven forsvinder hurtigt igen, og påvirker ikke behandlingens positive effekter.

Jeg har studeret akupunktur i Danmark og Vietnam, og bruger til daglig både en moderne, vestlig og en mere klassisk tilgang til mit fag.

Comments are closed.