JUICEKUR – Tre dages udrensning

ALTARTIKLERSUNDHED

Written by:

Views: 5229

Jeg har netop afsluttet en økologisk juicekur fra “Juicy”. Formålet var at detoxe – rense kroppen for affaldsstoffer og at bruge juicekuren som springbræt til at “nulstille” min krop, efter en længerevarende stillesiddende periode med for meget sukker, der gjorde mig træt og usund.

Kuren består af 5 forskellige juices og et ingefærshot, hver dag i tre dage. “Menuen” er sat sammen således at man får proteiner, fedtstoffer, mineraler, vitaminer og fibre fordelt i den rækkefølge man har brug i løbet af dagen, så selvom kuren minder lidt om faste, får man dækket sine basisbehov.

Min største udfordring var sulten. Normalt er jeg sulten fra morgenstunden, og spiser morgenmad allerede 6:30. Jeg er sulten igen ved 9 tiden og hvis ikke jeg spiser, knurrer min mave indtil jeg giver den mad. Jeg spiser mange gange i løbet dagen og bliver små-svimmel og sur det sekund jeg springer et måltid over. Så det var med en smule nervøsitet at jeg gik igang med kuren – ville jeg kunne fungere normalt?

De første to dage kæmpede jeg med et tankemylder af mad-fatamorganaer og frøs en hel del. Jeg drak meget urte-the og vand, men faldt ikke i, eller snød med nødder som min mand gjorde. Da udrensningsprocessen gik igang, fik jeg den karakteristiske “jeg har ikke fået min kaffe i dag” hovedpine, men da jeg nåede til tredjedagen, som jeg havde frygtet ville være den værste, var hovedpinen væk, sulten væk og jeg fik en masse uventet energi.

Her, en uge efter juicekuren sluttede, har jeg fået mærkbart mere energi. Jeg har ikke haft lyst til sukker siden og så falder jeg i hurtigere i søvn om aftenen, efterfulgt at en dyb og rolig søvn der varer hele natten. Jeg vågner tidligt (5-6 tiden) og plejer at være helt ødelagt af træthed, men nu står jeg op med det samme, fuld af energi som varer hele dagen. I det hele taget føler jeg mig mere i balance, end jeg gjorde inden kuren. Mit system er re-balanceret.

Dog skal det nævnes at jeg anbefaler du undlader at træne for meget imens…læg kuren på et tidspunkt, hvor man slipper for at skulle tænke for meget, eller være for social, for du risikerer at blive noget energiforladt og “konfus” imens.

Hvis jeg skal klage over noget, så synes jeg de to første dage var hårde, og så tabte jeg mig en hel del – hvilket ikke var ideen med kuren. Det er interessant at opleve hvordan ens hjerne prøver at narre en til at spise, og hvor afhænging jeg var af div. fødevarer. Når jeg gik udenfor, gik det op for mig hvor ofte man indtager noget, en kaffe her og en snack der. Alt i alt er jeg glad for resultatet, da følelsen af lethed er blevet hængende efterfølgende.

Jeg anbefaler at du tager sin juice-kur om foråret eller om sommeren, da kuren udelukkende består af rå, flydende kost, der er kølende i sin energi, set fra et kinesisk perspektiv (mere om det i et senere indlæg). Om sommeren kan kroppen bedre omdanne den kolde energi til energi den kan bruge.

Du kan læse om min helt store udrensning i Indien her

Hvis du vil vide mere om juicekuren så kig på Juicys hjemmeside.

Comments are closed.