Hvad Er Cupping?

VIDEOER

Written by:

Views: 1947

Du har måske allerede hørt om cupping, men hvad går det egentlig ud på? Her kan du læse hvordan det foregår og hvad det kan afhjælpe.

Cupping øger blodcirkulationen, opløser spændinger og renser bindevævet for affaldsstoffer. Behandlingen er særligt velegnet til spændinger i nakke og ryg, smerter, skader, knæproblemer, arvævsbehandling, slidgigt, kredsløbsproblemer, ødemer, cellulite og meget mere.

Cupping er en mange tusind år gammel asiatisk behandlingsform, hvor en hul genstand sættes på huden, hvorved der skabes et undertryk. Man har brugt Cupping i store dele af verden og gør det stadig mange steder. I Danmark behandlede vi også med Cupping engang, men behandlingsformen glemte vi, da vi begyndte at bruge vestlig medicin. Cupping er en utrolig effektiv og hurtig måde at behandle på, og er for alvor ved at blive en populær behandlingsform, så mange steder udbyder det. Hvis du skal behandles for en lidelse og ikke bare kosmetisk, anbefales det at gå til en behandler der er uddannet i TCM -Traditionel Kinesisk Medicin – I danmark vil det typisk være en akupunktør man skal opsøge.

Hvordan og hvorfor virker Cupping? Når der arbejdes med sugekopper, skabes der et undertryk i huden og det underliggende væv. Det giver en masse ilt og næring til huden, øger blodgennemstrømningen og frigør syre og afffaldstoffer, så det bliver transporteret ud i lymfesystemet og videre ud af kroppen. Derved kan vi få det bedre, og se bedre ud. Sugekopperne køres henover de udvalgte områder, i en oliemættet hud.

Hvordan foregår behandlingen? Ved første behandling, sætter jeg lidt ekstra tid af til at snakke om dine symptomer, hvordan og hvor der skal behandles og med hvilke metoder. Selve behandlingen foregår på en briks, og man klædes af hvor sugekopperne sættes. Det er en god ide at tage noget undertøj på, som tåler at komme i kontakt med olie. Huden mættes i olie, forud for at sugekopperne sættes. Der findes mange forskellige typer sugekopper, både små og store, manuelle stationære kopper, manuelle massagekopper, samt moderne elektronisk cupping. På klinikken bruges primært moderne cupping, både stationære- og massage kopper, men det afhænger helt af hvad problematikken er og hvordan jeg vælger at arbejde med den. Der kombineres gerne med Gua Sha og akupunktur, da disse behandlingsformer komplimenterer hinanden godt. Af hensyn til brandfare, bruges de gammeldags kinesiske glaskopper ikke.

Som udgangspunkt er cuppinge smertefri behandling, men er der syre eller affaldsstoffer bundet til vævet, kan somme tider mærkes. Man kan i nogle tilfælde risikere at få udtræk, dvs mærker, der hvor cupperne har siddet. Hvis det sker er det ganske ufarligt, og de forsvinder hurtigt igen. Det er blot noget man lige skal tænke over, hvis man får behandling lige inden en badeferie.

Farven på udtrækket kan variere alt efter hvilken type og grad af stagnation der er tale om, og bruges som en del af diagnosticeringen

 

 

BOOK TID HER

Comments are closed.