FERTILITET OG AKUPUNKTUR

ALTARTIKLERSUNDHEDVIDEOER

Written by:

Views: 2736

Har du problemer med fertilitet?

I uge 38 er det Nordic Acupuncture Awareness Week og i år er der fokus på akupunktur i forhold til fertilitet.

Her er hvad foreningen Praktiserende Akupunktører skriver om emnet:

British Acupuncture Council har udført et mindre litteraturstudie på mandlig og kvindelig infertilitet og har fundet, at akupunktur kan have en gavnlig effekt på fertilitet. Foreløbige studier viser, at akupunktur kan øge niveauet af testosteron, forbedrer sæd mobiliteten, antallet af og kvaliteten af sædceller, samt have en gavnlig effekt på potensproblemer med baggrund i psykiske udfordringer.

Forskningen peger på mulige virkemekanismer bag effekten af akupunktur, det være sig regulering af kønshormoner og øget blodcirkulation til kønsorganerne.

PCOS er en af de hyppigste årsager til infertilitet hos kvinder. Forskningen viser, at akupunktur reducerer antallet af cyster, stimulerer ægløsning og regulerer menstruationscyklussen.

Stress, bekymringer og nervøsitet i større eller mindre omfang følger gerne i kølvandet, når ønsket om et barn ikke bliver opfyldt – sindstilstande, som ikke er fordelagtige, når en graviditet ønskes. Akupunktur har vist sig at påvirke den del af hjernen, som reducerer sensitiviteten overfor stress og smerte. Dette område fremmer ydermere afslapning og slukker lidt for den del af hjernen, som er ansvarlig for bekymringer og nervøsitet.

Derudover viser erfaringer, at akupunktur kan have en gavnlig effekt på graviditetskvalme og smerter fra bækkenløsning.

Uanset hvad der behandles med akupunktur, vil hver behandling være unik, da man med akupunktur altid behandler det hele menneske og symptom såvel som årsag.

Akupunktur er en skånsom behandlingsform, helt fri for de bivirkninger der ellers kan følge med et klinisk fertilitetsforløb.

Et akupunktur-fertilitetsforløb kan selvfølgelig med fordel kombineres med et forløb på fertilitetsklinik, da akupunktur skaber balance i krop og sind.

Du er velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du har spørgsmål, ellers kan du selvfølgelig booke din tid online HER

 

 

Comments are closed.