ANSIGTS REFLEKSTERAPI

Hvad er Ansigts Refleksterapi?

Ansigts Refleksterapi er en terapeutisk og refleksologisk metode til bearbejdning af både symptomer og  årsager til kroppens organiske, fysiske, kemiske, neurologiske og psykiske ubalancer og fejlfunktioner. Terapien udføres ved manuel stimulation af punkter og zoner på hudoverfladen i ansigt og kranie.

Med Ansigts Refleksterapi er det muligt at foretage en analysere og derefter individuelt at stimulere ubalancer i forhold til den enkeltes behov. Det er altså muligt, med denne metode, at påvirke centralnervesystemet, meridianbaner, hormonsystemet og blod- og lymfekredsløb.

Ansigts Refleksterapi egner sig til behandling af symptomer af organisk, kemisk og muskulær art, samt til afhjælpning af emotionelle problemer og stresssymptomer. Her er en kort liste over nogle af de lidelser behandlingen kan afhjælpe:

Allergi

Angst

Depression

Facialparese

Fordøjelsesproblemer

Genoptræning efter slagtilfælde

Hormonelle forstyrrelser

Indlæringsvanskeligheder

Infertilitet

Koncentrationsbesvær

Kredsløbsforstyrrelser

Migræne

Seksuelle forstyrrelser

Smerter, kroniske eller akutte

Stress

Søvnløshed

Ansigts Refleksterapi kan benyttes i samme udstræk og til samme formål og til samme patientgrupper som den klassiske fodzoneterapi. Pga. Ansigts Refleksterapiens bredere neurologiske fundament er det ofte muligt at opnå en mere målrettet behandling samt mere præcise og hurtigere resultater.

Ansigts Refleksterapi er sammensat af elementer fra forskellige teknikker: Traditionel Akupunktur, Kraniosakralterapi, Kinesiologi, Cyberteknik, Zoneterapi fra forskellige kulturer, Japansk Akupunktur, Ansigtsmuskelstimulering og Neurologiske koncepter

Hvordan virker Ansigtszoneterapi?

Ansigtszoneterapi er en metode, der hovedsageligt tager udgangspunkt i et neurologisk koncept, baseret på punkter fra den klassiske akupunktur og neurologiske punkter og zoner i ansigtet, relateret til centralnervesystemet og den orientalske medicin. Ved stimulering af punkter og zoner er det muligt at påvirke centralnervesystemet og meridianbaner, hvorved der opnås ændringer i hormonsystemet, lymfekredsløbet, kroppens elektriske system og blodkredsløb.

En behandling begynder med en grundlæggende manuel undersøgelsesfase, der åbner for muligheden for nøjagtig analyse af eventuelle fejlfunktioner og ubalancer i kroppen. Samtidig er denne fase et vigtigt led i stimulering af meridiankredsløbet, centralnervesystemet, samt blodkredsløb og har til formål at åbne systemet for efterfølgende specifik og individuel stimulering.

Ansigts Refleksterapikonceptet er udviklet udfra forskellige indfaldsvinkler, bl.a embryologisk og neurobiologisk forskning, elementer fra forskellige kulturers zoneterapeutiske metoder samt den klassiske og moderne akupunkturs principper. Da man med denne metode kan påvirke nervesystemet direkte, er det muligt at opnå målrettet samt præcise og hurtigtvirkende resultater.

Der findes i dag nye scanningsteknikker, der klarlægger hjernecentres aktivitet så præcist, at det er muligt at observere forskellige stimuli og dermed lokalisere effekten af påvirkninger ved tryk-, elektro-, laser-, varme-, kulde-, nålestimulering mm. Det er også muligt at følge den kemiske og organiske påvirkning og de elektriske svingninger ved hjælp af ny teknologi. Det er ligeledes muligt at undersøge ændringer af hormonkirtlernes funktion og produktion af hormonelle substanser, som er med til at styre vigtige legemlige processer. Hypothalamus, som en af systemets mindste kirtler, spiller f.eks en uhyre vigtig rolle, og selv mindre funktionssvigt kan skabe alvorlige fysiske, organiske og mentale problemer. Via et komplet samspil mellem kroppens øvrige hormonproducerende kirtler modtager hypothalamus konstant information om kroppens tilstand. Disse informationer formidler hypothalamus videre til hjernebarken. Ansigts Refleksterapi har en regulerende effekt på hele hormonfunktionen.

Forklaringen på Ansigts Refleksterapiens virkning, er baseret i den neurokemiske aktion, der fremkaldes ved påvirkning og stimulering af reflekszoner og punkter placeret på forskellige områder i ansigt, øre og næse. Stimulering af punkter og reflekszoner udløser en reaktion direkte eller indirekte til helt præcise områder i kroppen: Organer, muskler og kemiske funktioner i legemet.

Denne aktion aktiverer forskellige strukturer:

Det sensitive nervesystem

Spinalvæsken

Celledannelsen i hypothalamus

Hjernebarken

Det vegetative nervesystem

-Tekst af Lone Sørensen, udvikler af Ansigts Refleksterapimetoden

Således foregår behandlingen

Forud for første behandling finder en samtale sted, hvor jeg hører hvad du vil behandles for, hvorefter jeg planlægger din individuelle behandling. Denne samtale kan ske enten telefonisk, eller forud for selve behandlingen. Behandlingen er behagelig som massage, udføres i olie og tager ca 50 min.

Du er velkommen til at kontakte mig for yderligere information på saramaria@nuicph.dk eller på telefon 27125101 eller du kan booke din tid online nu.

Comments are closed.