BEHANDLINGER

AKUPUNKTUR

Akupunktur er en holistisk behandlingsform, der er flere tusinder år gammel. Behandlingen er udbredt i store dele af verden, særligt i Asien, hvor man på mange hospitaler behandler med akupunktur, sideløbende med vestlig medicin. Også i Danmark er akupunktur en anerkendt behandlingsform, som bla udføres af mange læger, jordemødre og sygeplejersker og er godkendt af sundhedsvæsnet.

Når der opstår blokering af kroppens energibaner, bedre kendt som meridianer, stagnerer energi, hvilket kan give problemer både af fysisk, og psykisk karakter. Dette kan bl.a forårsage smerte, lede til hormonelle sygdomme, søvnproblemer etc. Ved hjælp af akupunktur stimuleres energibanernes naturlige flow, stagnationer løsnes og kroppen kommer i balance.

Akupunktur er utrolig effektivt som smertebehandling, og mange patienter oplever at nedtrappe og endda helt stoppe med deres medicin, til fordel for akupunkturen, som ikke giver bivirkninger. Det samme gælder når det kommer til medicin mod allergi, angst, depression, stress etc.

Her er en kort liste over de problemer akupunktur – blandt meget andet – kan afhjælpe:

Kroniske smerte

Allergi

Graviditetsgener

Efterfødselsproblemer

Ammeproblemer -ikke nok mælk

Fertilitetsproblemer

PMS

Menstruationssmerter

Hovedpine

Depression

Stress

Fordøjelsesproblemer

Kæbespændinger

Akupunktur er desuden effektivt som redskab til rygestop og vægttab

ELEKTRO AKUPUNKTUR

Elektro akupunktur foregår ved at der tilsættes strøm til akupunkturnålene. Det lyder måske voldsomt, men det er ganske behageligt og styrken reguleres, så den passer til dig – det gør ikke ondt. Elektro akupunktur er effektivt til smertebehandling, og til at nedbryde fedtvæv.

img_7727

ØREAKUPUNKTUR

Med øreakupunktur behandles i ørets reflekszoner. Øreakupuntkur er en effektiv behandling som arbejder dybt og som kan bruges alene eller i kombination med klassisk akupunktur eller andre behandlingsformer. Da nålene sidder i flere dage, er der en længerevarende påvirkning, samtidig med at der vil mærkes en øjeblikkelig lindring.

Til øreakupunktur bruges semipermanente nåle, som isættes ved hjælp af indføringshylster. Nålene falder selv ud og dette sker som regel indenfor en uge. Sidder nålene i længere tid, er det ikke farligt.

AKUPUNKTUR TIL BØRN

Akupunktur kan bruges til børn såvel som voksne. Hvis barnet kan ligge stille i minimum 10 minutter i træk, kan det modtage akupunktur ved hjælp af nåle. De nåle der bruges til børn, er hårfine, sterile engangsnåle, væsentlig tyndere end almindelige akupunkturnåle, og sættes ved hjælp af indførselshylster for et smertefrit indstik. Er barnet bange for nåle, kan der behandles ved hjælp af akupressur og små magnetplastre – altså ganske nålefrit. Det lader sig gøre, fordi børn typisk reagerer væsentlig hurtigere på behandlingen end voknse, derfor er behandlingen også kortere.

Hyppigt behandlede lidelser hos børn:

Allergi

Nattevæderi

Hyppige forkølelser

Øreproblemer

KOSMETISK AKUPUNKTUR

Kosmetisk akupunktur er et effektivt alternativ til tidens kemi og kirurgi, der ofte har bivirkninger og giver et “dødt” udtryk. Det er en ældgammel behandlingsform, som har været brugt helt tilbage til Song Dynastiet (960 – 1279 e.Kr.) i det gamle Kina. Behandlingen er meget populær i Hollywood, hvor den bruges af stjerner som Sandra Bullock, Madonna, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Sean Connery og mange andre.

Fordele ved kosmetisk ansigtsakupunktur:

–  Øger dannelsen af kollagen og elastin

– Skaber en naturlig, sund og levende hud

– Forbedrer muskel tonus og strammer huden op

– Giver ansigtet glød og øjnene klarhed

– Mindsker arvæv, rynker og furer

– Forbedrer indskunkne områder

– Tætner porrer i huden

– Mindsker og forbygger dobbelthager

– Løfter øjenlåg og hængende mundvige

– Letter hævelser og poser under øjnene

– Fremmer smuk ansigtskulør

– Reducerer stresstegn

– Modvirker et ‘nedadgående’ ansigt

–  Afhjælper kæbespændinger og hovedpine

skaermbillede-2016-09-14-kl-21-44-45

*Bemærk: Selvom jeg som certificeret akupunktør kender ansigtets anatomi og ved hvor vener og arterier ligger, forløber de alligevel forskelligt fra person til person og det er forskelligt hvor yderligt de ligger, så der er altid en lille risiko for blødning. Det er sjældent at det sker, og der er kun tale om måske en dråbe blod, men det kan give blå mærker. Skulle du være uheldig og få et mærke, så er det ganske ufarligt, og farven forsvinder hurtigt igen, og påvirker ikke behandlingens positive effekter.

Jeg har studeret akupunktur i Danmark og Vietnam, og bruger til daglig både en moderne, vestlig og en mere klassisk tilgang til mit fag.

Comments are closed.